Lyshøj's Venja har den 20. maj 2017 født 8 hvalpe (4 + 4) efter Kratmosens Jerome (IPO3 AK(DE)16-17 AK17-18). Hvalpene vil være klar til at blive modtaget i nye familier medio juli 2017, men kan allerede nu ses hos os i Faxe. Kontakt os for aftale - se info nederst.

Det er vigtigt for os, at de som køber hvalpene har sat sig grundigt ind i, hvad det vil sige at have en schæferhund. Vi ønsker ikke at vores hunde kommer til en familie som ikke på forhånd har sat sig ind i hvad der kræves, ellers vil det kun være en dårlig oplevelse for både hund og familie.

Ved aflevering vil alle hvalpe være med DKK stamtavle, de har modtaget anbefalede ormekure, de er vaccineret og der medfølger sundhedsattest. Derudover medfølger en lille "logbog" hvor hvalpens opvækst de første 8 uger er beskrevet. Det er daglige vejninger, dyrelægekontroller og resultater heraf samt alt hvad vi har oplevet med den enkelte hvalp.

Alle hvalpene er stuehvalpe, det vil sige at de bor inde hos os, er vandt til mennesker og har startet prægning med besøg i større forsamlinger, biltrafik, lys & lyd påvirkninger o.s.v.

 

Venja & hvalpe i fødekassen. Hvalpe 9 dage gamle
Venja & hvalpe i fødekassen. Hvalpe 9 dage gamle
 
Lyshøj's Venja
Lyshøj's Venja
Kratmosens Jerome
Kratmosens Jerome

 

 TÆVER    HANNER
 
ACACIA
Charmerende Acacia 4 uger gammel
Charmerende Acacia 4 uger gammel
Acacia 5 1/2 uge gammel
Acacia 5 1/2 uge gammel

Fin lille pige med meget tidlige, fine aftegninger og farver. Kuldets førstfødte pige.
Udbryderdronningen - den første til selv at "springe" ud af fødekassen.

ALEXIS
Kæmpen Alexis 4 uger gammel
Kæmpen Alexis 4 uger gammel
Alexis 5 1/2 uge gammel
Alexis 5 1/2 uge gammel

Pigen med den glubske appetit. Størst i kuldet. Når hun vil spise må alle andre vente. Fin hvid aftegning på højre bagpote.

ATHENA
Fine lille Athena 4 uger gammel
Fine lille Athena 4 uger gammel
Athena 5 1/2 uge gammel
Athena 5 1/2 uge gammel

En fin lille pige der med en fødselsvægt på 380 g er kommet utrolig godt igen. Er stadig den mindste i kuldet. Har fin hvid blis på brystet.

AKITA
tore flotte Akita 4 uger gammel
Store flotte Akita 4 uger gammel
Akita 5 1/2 uge gammel
Akita 5 1/2 uge gammel

Stor flot pige der sammen med Alexis "rules the gang". Meget højt aktivitetsniveau. Fin lille hvid blis på brystet.


 
 
AROS
Aros som ikke er så lille mere, 4 uger gammel
Aros som ikke er så lille mere, 4 uger gammel
Aros 5 1/5 uge gammel
Aros 5 1/5 uge gammel

Kuldets førstfødte. En lille fyr med en fødselsvægt på 380 g. der dog er kommet fuldt på højde med resten af kuldet. Efter 5 uger er han nu den største i kuldet.

ARGO
Argo (the boss) 4 uger gammel
Argo (the boss) 4 uger gammel
Argo 5 1/5 uge gammel
Argo 5 1/5 uge gammel

En ordentlig klippert. Den største af drengene ved fødslen, men nu overgået af Aros. Bemærk lige hans udtryk.

APOLLO
Skønne Apollo 4 uger gammel
Skønne Apollo 4 uger gammel
Apollo5 1/2 uge gammel
Apollo5 1/2 uge gammel

En lille kraftkarl. Den i kuldet med højeste vægt tilvækst. Hvis han fortsætter sådan bliver han hurtigt den største og ender som en kæmpe. Kuldets næststørste han, kun Argo er større.

ANGUS
Skønne dejlige Angus 4 uger gammel
Skønne dejlige Angus 4 uger gammel
Angus 5 1/5 uge gammel
Angus 5 1/5 uge gammel

Efternøleren som ikke engang dyrlægen var klar over ville komme. Fin lille og flot fyr, med fin lille hvid blis på maven. Trods det at han er den mindste, har han uden tvivl størst udstråling og var den første til at kunne gå.

 

22-05-2017 Bare for en sikkerheds skyld får vi dyrlægen til at lave et sundhedcheck. Alle checket for ganespalte, navlebrok, tarm og urin funktion samt almen tilstand. Alle hvalpe OK.
31-05-2017 Her på 11. dagen har næsten alle hvalpe åbnet øjnene. De er begyndt at være bevist om deres ben og øver så småt at gå på dem. Farver og aftegninger bliver mere og mere fremtrædende.
01-06-2017 Alle hvalpene følger (til)vækst-kurven fint og tager på som forventet. Alle har de fået negle klippet, da de river moren når de dier. Det er en ufattelig larm sådan 8 hvalpe kan lave når de lige vågner og er sultne.
04-06-2017 Alle hvalpene følger fortsat vækst-kurven fint og tager på som forventet. Alle har fået øjne og de er begyndt at gå omend det er på meget usikre ben.
På nuværende tidspunkt er der reserveret 2 tæver.
07-06-2017 Hele hvalpekuldet er nu flytte fra "fødestuen" til "hvalpegården" i vores dagligstue, hvor socialiseringen så småt påbegyndes. Hvalpene får nu lidt mere plads at boltre sig på. På nuværende tidspunkt er der reserveret 2 tæver og 1 han.
08-06-2017 Alle hvalpe er meget mere aktive nu og er begyndt at lege med hinanden.
Enkelte i kuldet har nu prøvet fast føde, nemlig hvalpefoder opblødt i kogt vand og tilsat en lille smule tykmælk.
Alle hvalpe ruster sig til den kommende week-end hvor de både fredag, lørdag og søndag får besøg af mulige nye ejere.
09-06-2017 Så blev det fredag - week-end og først hold har allerede med stor succes kigget på tæver.
Alle hvalpe var rimelig aktive - de er også næsten 3 uger (21 dage) gamle, og har alle begyndende leg med hinanden.
Senere i dag skal alle hvalpe tilbydes lidt fast føde.
10-06-2017 Så blev skønne lille Angus solgt. Tillykke til Martin & Katrine som om ca. 5 uger vil overtage vores dejlige lille efternøler. Vi er sikre på at han vil få en god ny familie og et godt hjem.
13-06-2017 Alle hvalpe trives fint. De får nu fast føde et par gang om dagen som supplement til Venjas mælk.
Alle har begyndende tænder i munden og det varer næppe længe før der skal bides i alt.
De er også blevet meget aktive i deres gensidige leg, såvel som leg med legetøj.
17-06-2017 Alle hvalpe er stadig i fin trivsel. Tænderne er nu pænt store og Venja lider lidt under det når hun giver dem mælk. Socialiseringen er godt igang med menneskelig kontakt til børn og voksne, hverdagslyde, musik o.s.v.
Der er nu solgt 1 han (Angus) og 2 tæver er reserveret.
19-06-2017 Alle hvalpe trives fint. De kommer i hvalpegården på græs et par gange om dagen til stor glæde. Flere potentielle købere var på besøg i week-enden.
Skønne Atdena blev solgt til Anne & hendes skønne piger. Der er nu solgt 1 han (Angus), 1 tæve (Atdena) og 2 tæver samt 1 han er reserveret.
21-06-2017 Det er vældig gang i hvalpegården. Alle hvalpene er begyndt at sætte hirakiet og slås en del indbyrdes.
I dag blev den store bamse Alexis solgt til en dejlig familie fra Als. Nu har Venja også afkom på fastlandet (eller næsten fastlandet, kun adskildt af Alssund)
Der er nu solgt 1 han (Angus), 2 tæver (Atdena og Alexis) og 1 tæve samt 1 han er reserveret.
21-06-2017 Der er vældig gang handlen i dag. Birger & Elisabetd har købt fine Apollo. Han kommer til at pendle mellem Sydspanien og Danmark.
Der er nu solgt 2 hanner (Angus & Apollo), 2 tæver (Atdena og Alexis) og 1 tæve samt 1 han er reserveret.
22-06-2017 Så har der været store-hygiejnedag. Alle hvalpene har været i udendørs hvapegård en halv times tid, derefter - en ad gangen - en hurtig tur i mini-have-bassin (der er ingen tvivl om at flere af hvalpene bliver rigtige vandhunde) - for så at komme i lunt bad under bruser, dog uden sæbe og alt det der :-) og til slut frottering, lidt pelspleje og manicure / pedicure.
Der er nu solgt 2 hanner (Angus & Apollo), 2 tæver (Atdena og Alexis) og 1 tæve samt 1 han er reserveret.
26-06-2017 Alle hvalpene er nu over 3 kg og Aros har indhentet Alexis som den største.
Der har være lidt diarré hos en enkelt hvalp, men der ser ud til at være over nu.
28-06-2017 Ørene på flere af hvalpene begynder at rejse sig. Der magtkamp mellem de fleste. Specielt Aros og Argo kæmper om at have alfahan-status.
30-06-2017 Så blev super-dejlige Acacia solgt - dagen før hendes 6-ugers fødselsdag. Stort tillykke til Stine & Niels der får en fantastisk skøn pige med et pragtfuld mildt væsen. Acacia glæder sig til at gøre dem selskab i Aarhus om nogle uger.
Der er nu solgt 2 hanner (Angus & Apollo), 3 tæver (Atdena, Alexis og Acacis) og 1 tæve samt 1 han er reserveret. Så med mindre reservationerne falder fra, er der kun 1 han tilbage.
02-07-2017 Ved dagens vejning kan vi med glæde konstatere at alle hvalpe nu vejer over 4 kg, med Apollo som nu er kuldets tungeste, på 4.55 kg. Alle følger de deres vækstkurve fint og som forventet.
Alle hvalpe har været en tur med på landet, og dermed fået deres første "køre bil" trænig i 2 x 1 time. Også dette klarede de fint.
Der er nu så store, at de får meget tid i det gode vejr (når det ikke regner :-) på græs i stor indhegning.
06-07-2017 Så blev Argo solgt. Stort tillykke til Johnny med din nye kammerat. Du får ikke en mere loyal ven :-) Vores hvalpevægt kan kun måle op til 5 kg, så nu er vi nødt til at veje flere af poderne på personvægten, med den unøjagtighed der kan komme ud af det. Nu er der kun en enkelt hvalp (Aros) til salg. Akita er reserveret og alle andre er solgt. I dag hvor vejret var fint, har alle hvalpe været på græs 2 x 2 timer samt 1 time, i alt 5 timer med leg og ballade. Ingen problemer med at sove skulle jeg hilse og sige :-)
07-07-2017 Så blev alle hvalpe ID chippet.
09-07-2017 Der er ikke så meget nyt. Alle hvalpe vokser som forventet. Den mindste vejer nu 5.1 kg og den største 5.6 kg. Efter hvalpene kan komme ud på græs og lege, bliver de mere trætte og sover dermed mere.
Vi er også slået over fra hvalpefoder til juniorfoder - i dag 50% hvalpefoder / 50% juniorfoder.
11-07-2017 Alle hvalpe fortsætter med at sove - spise - lege - sove - spise - lege - sove osv.
I dag bruger vi 30% hvalpefoder / 70% junior, i morgen de sidste rester af hvalpefoder, herefter kun juniorfoder. Der bliver lavet i alt ca. 1.5 kg. foder til hvalpene dagligt (hver hvalp spiser ca. 190 g. foder om dagen i øjeblikket).
Alle hvalpe bliver vaccineret i dag, 2 skal yderligere have vaccine mod rabies og EU-pas.
12-07-2017 Så blev Akita officielt solgt. Nu mangler bare Aros - denne skønne lille bamse har vi beslutte at beholde selv hvis der ikke melder sig en køber inden udgangen af næste uge (uge 29).
Hvalpene vejer nu mellem 5.5 og 6.2 kg. og med chipning, vaccinationer, sundhedsattest på plads, er alle klar til nye familier. De kommer afsted en hvalp pr. dag, så week-end og hele næste uge skal vi tage afsked med en hvalp hver dag. Vi tror dog på, at dette er den mest skånsomme måde for tæven.
14-07-2017 Så blev pragtfulde Aros solgt. Helle & Jesper vil skabe rammer om hans fremtidige hjem i Ålborg.
Nu kommer den mere vemodige tid, nemlig hvor vi og Venja skal tage afsked med hvalpene. I morgen lørdag sender vi 2 hvalpe til deres nye hjem, søndag 1 hvalp og resten af næste uge sender vi en hvalp afsted hver dag.
15-07-2017 Så blev Akita og Aros hentet af deres nye familier. Så kan vi kun tælle til 6 når vi kigger i hvalpegården. Der er ingen tvivl om at der bliver mere og mere tomt efterhånden som poderne afhentes.
17-07-2017 Så kom turen til Alexis og Argo. De er nu begge kommet til nye familier. Alexis bor nu på Als og Argo i Strøby.
Vi kan nu kun se 4 banditter når vi kigger i hvalpegården.
18-07-2017 Så blev efternøleren Angus hentet. Han er kommet til en dejlig familie i Virum.
19-07-2017 Så blev skønne Atdena hentet og bragt til hendes fremtidig hjem på Frederiksberg.
20-07-2017 Idag blev så først hentet Acacia som kom med sin nye familie til Mårslet ved Aarhus og dernæst Apollo som i første omgang skal til Kalvehave og siden pendle mellem Danmark og Sydspanien.
Hvalpegården er nu tom, og vi er stille og roligt begyndt at pakke hele menageriet væk.
Hele huset emmer nu af fred og ro, vi får vores stue tilbage og en normal hverdag ligger lige forude.
Men, men, men...... tro mig: Der er tomt i huset og selvom alle hvalpene er opdrættet med salg for øje, så har det været vanskeligt at tage afsked med dem alle.
Nu vil vi slutte denne succesfyldte rejse med et godt glas vin i vores tilbageerobrede stue og vemodigt reflektere over de sidste 8 uger………

 

 

Kontakt Bjørn (2044 7079 / info@bjornbirkedal.dk) eller Nina (2168 3031 / info@ninabirkedal.dk)
- og aftal et besøg eller få en god hundesnak. Vi bor Rengevej 25, 4646 Store Heddinge